Prospects & Concepts 2013

Tijdens Art Rotterdam 2013 organiseerde het Mondriaan Fonds de tentoonstelling
Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds Lantaren Venster, februari 2013 Rotterdam

De tentoonstelling omvatte het werk van 35 veelbelovende kunstenaars die in 2011 een bijdrage ontvingen om een start te kunnen maken met hun carri?re; sommigen zijn nog onbekend, anderen realiseerden al veelbesproken projecten in binnen- of buitenland.

Het Mondriaan Fonds gaat deze tentoonstellingen jaarlijks organiseren om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de combinatie met Art Rotterdam wil het Mondriaan Fonds een brede groep ge?nteresseerden de kans geven om met het werk van deze beloftevolle kunstenaars kennis te maken. Bovendien is de tentoonstelling een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Voor de eerste editie werd Wim Waelput uitgenodigd om de tentoonstelling samen te stellen. Wim Waelput is als stafmedewerker artistieke projecten verbonden aan de School of Arts in Gent. Hij is curator en artistiek verantwoordelijk voor de tentoonstellingen bij KIOSK, een expositieruimte voor actuele kunst in Gent.

MAP is door het Mondriaan Fonds gevraagd de technische productie voor haar rekening te nemen.