Prospects & Concepts 2014

Tentoonstelling met werk van beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds.
in opdracht van het Mondriaan Fonds - Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam.

Op de tentoonstelling is werk te zien van de beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds om een start te maken met hun carri?re.

 In 2012 kregen 92 kunstenaars  een zogenoemde Werkbijdrage Jong Talent. Zij zijn allemaal uitgenodigd om aan deze tentoonstelling deel te nemen. Er is werk te zien uit alle disciplines - van schilderkunst tot installaties, van fotografie tot performances – en van nog onbekend talent tot kunstenaars die al veelbesproken projecten op hun naam hebben staan.

Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie kunsthistoricus Mirjam Westen uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen. Mirjam Westen is conservator hedendaagse kunst bij het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Voor de tentoonstelling zal zij zo veel mogelijk selecteren uit werk dat het afgelopen jaar werd gemaakt. Bij de expositie verschijnt een publicatie over de deelnemende kunstenaars. 

De tentoonstelling is te zien op dezelfde locatie als Art Rotterdam, in het voormalige distributiecentrum van de Van Nellefabriek. Tom Postma Design is verantwoordelijk voor de inrichting.

Het Mondriaan Fonds organiseert deze tentoonstelling jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep 

MAP is door het Mondriaan Fonds gevraagd voor de opbouw en installeren van de werken.