The Base Gallery - Schiphol

The Base - Schiphol is een galerie ruimte in het gebouw 'the Base' schiphol.
Gastcurator van de Base Gallery is Iris Dik.
Fokbros.nl is gevraagd door Boris van Nes te assisteren bij de inrichting van de tentoonstelling 'Imaginary Encounters' en 'Koko Airways'
en bij het maken van vitrine's en bankjes voor de tentoonstelling.

Imaginary Encounters, de tweede expositie in The Base Gallery, presenteert werk van vijf Amsterdamse fotografen die niet afbeelden maar verbeelden. Geen documentaire foto’s waarbij de maatschappelijke context meespeelt; geen reclame foto’s die een product of dienst aan de man brengen. Maar foto’s die een voorstelling creëren in de verbeelding van de kijker. Tijdloze beelden, opgebouwd uit 21e-eeuwse ingrediënten met de omgeving als decor, en de geportretteerde als figurant.

Op 7 juli vond de feestelijke opening plaats van ‘Imaginary Encounters’ in The Base Gallery. Ruim 50 enthousiaste bezoekers waren bij de borrel aanwezig en bekeken de werken van Jaap van den Beukel, Thomas Heere, Laura Samsom Rous, Noortje Schmit en Elsbeth Struijk van Bergen i.s.m. Rem van der Zee.

Eind april opende The Base Gallery met een expositie van de Amsterdamse kunstenaar Renée Koldewijn en de Surinaamse kunstenaar Isan Corinde (KoCo).