Prospects & Concepts 2017 - Mondriaan Fonds

Tot en met zondag 12 februari 2017 presenteert het Mondriaan Fonds voor de vijfde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nellefabriek. Op de tentoonstelling is werk te zien van de vijfenzestig beeldend kunstenaars die in 2015 van het Mondriaan Fonds een Werkbijdrage Jong Talent ontvingen.

Het Mondriaan Fonds heeft voor deze editie Stijn Huijts uitgenodigd de tentoonstelling samen te stellen. Huijts is artistiek directeur van het Bonnefantenmuseum Maastricht. In overleg met de kunstenaars maakt hij een selectie uit het werk van alle deelnemers, variërend van schilderkunst tot fotografie, van objecten tot installaties, van video tot performances. In het hart van de tentoonstelling bevindt zich de Prospects & Co – Workspace, een informele plek waar kunstenaars, publiek, professionals en kunststudenten elkaar kunnen ontmoeten. Dagelijks presenteren de kunstenaars en het Mondriaan Fonds hier een gevarieerd programma met performances, artist talks, rondleidingen en meer.

Een van de vele werken die te zien zijn bij Prospects & Concepts is het videowerk Morningstar Mill (2016) van Kyle Tryhorn (zie foto). “Hierin zien we een aantal verschillend gekleurde ballen dansen op het breekpunt waar een rivier een waterval wordt. De ballen hangen aan nauwelijks zichtbare draden, die voorkomen dat ze in de diepte storten en door de stroom verzwolgen worden. Ik vond het meteen een mooie metafoor voor het beginnend kunstenaarschap en daarmee een treffend beeld om Prospects & Concepts mee in te luiden.” (Stijn Huijts, oktober 2016)

De deelnemende kunstenaars zijn:

Marijn Bax / Marieke Berghuis / Lola Bezemer / Rob Bouwman / Margriet van Breevoort / Olivier van Breugel & Simone Mudde / Michiel Burger / Brian Coutinho / Britt Dorenbosch/ Mandy den Elzen / Ingeborg Entrop / Kim van Erven / Helen Anna Flanagan / Robert Glas / Katinka van Gorkum / Timo van Grinsven / Yoeri Guépin / Niek Hendrix / Ursula Jernberg / Alle de Jong / Otto Kaan / Damian Kapojos / Iztok Klancar / Anne Kolbe / Theodora Kotsi / Jasmijn Krol / Mila Lanfermeijer / Tom Lore de Jong / Chaim van Luit / Milou van der Maaden / Dorine van Meel / Anne-Marie van Meel / Quenton Miller / Abel Minnée / Pendar Nabipour / Bernice Nauta / Bart Nijboer / Marijn Ottenhof / Joyce Overheul / Temra Pavlovic / Eric Peter / Willeke van Ravenhorst / Johan Rijpma / Daphne Rosenthal / Jan Rosseel / Bert Scholten / Philip Schütte / Rosa Sijben / Luuk Smits / Margré Steensma / Laurens Stok / Mitchell Thar / Kyle Tryhorn / Romi Tweebeeke / Sanne Vaassen / Jop Vissers Vorstenbosch / Guy Vording / Jan Wattjes / Sebastiaan van Weelden / Harm Weistra / Lucian Wester / Riet Wijnen / Timmy van Zoelen

Het Mondriaan Fonds organiseert de tentoonstelling Prospects & Concepts jaarlijks om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een extra impuls te geven. Door de nabijheid van Art Rotterdam krijgen kunstprofessionals en verzamelaars maar ook een brede groep geïnteresseerden de mogelijkheid met het werk van deze veelbelovende kunstenaars kennis te maken. Bij de laatste editie heeft de tentoonstelling in vijf dagen ruim 16.000 bezoekers getrokken. Deelnemende kunstenaars ontvingen positieve respons die in een aantal gevallen leidde tot aankopen, aanbiedingen van galeries, uitnodigingen voor tentoonstellingen, opdrachten en andere interessante contacten. Ook is de tentoonstelling Prospects & Concepts een uitgelezen kans om te laten zien wat mede dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds tot stand is gekomen.

Evenals de afgelopen jaren werkt het Mondriaan Fonds voor deze tentoonstelling samen met Tom Postma Design voor het ruimtelijk ontwerp en Team Thursday voor het grafisch ontwerp.Onderstaande teksten zijn geschreven door Stijn Huijts (SH) en Mirjam Beerman (MB). De teksten zijn ook terug te vinden in de publicatie die bij de tentoonstelling verschijnt in een vormgeving van Team Thursday.

Inrichting: Ronald Brosschot met; Arjen Baars, Vincent Steyn, Ian de Ruiter en Teun van der Heide. productie Eveline Mulckhuyse  en Mirjam Beerman (in opdracht van het Mondriaan Fonds)

Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds 2015

Van 5 t/m 8 februari 2015 organiseerde het Mondriaan Fonds voor de derde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek.
technische assistentie en installatie van werken: Ronald Brosschot en Vincent Steyn.
productie : Eveline Mulckhuyse i.s.m. Mondriaan Fonds

Prospects & Concepts 2016 van Nelle Fabriek

Prospects & Concepts – Mondriaan Fonds toont talent

Op woensdag 10 februari opende Folkert de Jong de tentoonstelling
Prospects & Concepts tijdens Art Rotterdam. De opening trok ruim
2.600 bezoekers. De vierde editie van deze tentoonstelling waar het
Mondriaan Fonds jong talent presenteert, is van 11 tot en met 14
februari voor het publiek te zien in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

FokBros.nl - Ronald Brosschot, zorgde voor de inrichting samen met Ian de Ruiter, Arjen Baars en Vincent Steijn.

Prospects & Concepts - Mondriaan Fonds 2015

Van 5 t/m 8 februari 2015 organiseerde het Mondriaan Fonds voor de derde keer de tentoonstelling Prospects & Concepts tijdens de internationale kunstbeurs Art Rotterdam in de Van Nelle Fabriek.
technische assistentie en installatie van werken: Ronald Brosschot en Vincent Steyn.
productie : Eveline Mulckhuyse i.s.m. Mondriaan Fonds

Prospects & Concepts 2014

Tentoonstelling met werk van beeldend kunstenaars die in 2012 een financiële bijdrage ontvingen van het Mondriaan Fonds.
in opdracht van het Mondriaan Fonds - Van Nelle Ontwerpfabriek Rotterdam.